Loading...

Βιογραφικά

Βίκυ Κυριαζή

Βίκυ Κυριαζή

Ψυχολόγος, MSc

Βίκυ Κυριαζή

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Περιστέρι Αττικής.

Είμαι απόφοιτη του Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η πτυχιακή μου εργασία σχετίζεται με τον κύκλο ζωής της οικογένειας και τη φάση που ακολουθεί την ενηλικίωση των παιδιών και την απομάκρυνσή τους από το σπίτι. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου, έλαβα την άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου από τη Νομαρχία Αθηνών.

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Οικογενειακή Σύμβουλος
Εξωτερική συνεργάτης στην Ενσυναίσθηση

Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές (Master) στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα στην Ιταλία. Το αντικείμενο στο οποίο ειδικεύθηκα είναι η ψυχολογική διαχείριση στρεσογόνων και καταστροφικών γεγονότων, ενώ η μεταπτυχιακή μου διατριβή αφορά την ψυχολογία των διασωστών και των εθελοντών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των επειγόντων και των ειδικών ψυχικής υγείας που επιλαμβάνονται της διαχείρισης κρίσεων. Στα πλαίσια των μεταπτυχιακών μου σπουδών και της πρακτικής άσκησης, συνεργάστηκα με το Tμήμα Mεταμοσχεύσεων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάντοβα και με την Πολιτική Προστασία της περιοχής του Βένετο.

Κατά την τετραετή παραμονή μου στην Ιταλία, ολοκλήρωσα στο Ρέτζιο Εμίλια το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στη Διαπολιτισμική Μεσολάβηση, με ιδιαίτερη αναφορά στην παιδική και την εφηβική ηλικία, ενώ σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου της πόλης, συμμετείχα στην υλοποίηση αρκετών project στα σχολεία και σε κοινωνικούς χώρους, με στόχο την ενσωμάτωση παιδιών ευάλωτων ομάδων στο σχολικό σύστημα και την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, παρακολούθησα το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συστημική και Οικογειακή Θεραπεία, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, υπό την εποπτεία της κ. Χ. Κατάκη, και ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών της Συμβουλευτικής, έχοντας όλα τα εφόδια εκείνα που μου επιτρέπουν να εργαστώ με πολύ αφοσίωση στο χώρο, ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ενηλίκων, ζεύγους και ως Οικογενειακή Σύμβουλος.

Έχω παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, από τα οποία ξεχωρίζω το πρόγραμμα επιμόρφωσης στην«Ψυχολογική στήριξη του παιδιού, της οικογένειας και της κοινότητας στην απώλεια και το πένθος», που παρακολούθησα στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Μέριμνας της Θεσσαλονίκης(merimna.org.gr)

Για πέντε χρόνια εργάστηκα στην Ομάδα Έργου των Σχολών Γονέων του Υπουργείου Παιδείας, αποκομίζοντας μια πολύ πλούσια εμπειρία σε σχέση με την οργάνωση και τη διαχείριση του Προγράμματος, του δικτύου συνεργατών και των εκπαιδευτικών ομάδων.

Εργάστηκα επίσης, ως Υπεύθυνη Εκπαίδευσης του έργου ΟΔΥΣΣΕΑΣ, του Υπουργείου Παιδείας, που αφορούσε στην εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα και πολιτισμό, ενώ από το 2008 έως το 2012, εργάστηκα σε προγράμματα ενσωμάτωσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο σχολικό περιβάλλον, υπό την εποπτεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρέχοντας υπηρεσίας συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε σχολικές κοινότητες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έχω μεγάλη διδακτική εμπειρία σε διάφορα αντικείμενα της Ψυχολογίας, καθώς και εμπειρία στην εποπτεία πρακτικής άσκησης σπουδαστών διαφόρων ειδικοτήτων, τόσο του ΙΕΚ του ΕΚΑΒ, όσο και άλλων δημοσίων ΙΕΚ. Παράλληλα, έχω συντονίσει αρκετές ομάδες διαχείρισης διαπροσωπικών σχέσεων, στα πλαίσια του Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Δήμων Χαϊδαρίου, Παπάγου-Χολαργού και Αμαρουσίου.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκα στα Παιδικά Χωριά «SOS», υποστηρίζοντας ως ψυχολόγος πεδίου, τις δράσεις της οργάνωσης στον τομέα του προσφυγικού, και στη φιλανθρωπική οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας «Κάριτας Αθήνας», ως Υπεύθυνη Πεδίου, με αρμοδιότητες οργάνωσης και εποπτείας λειτουργίας των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχονται στα πλαίσια του προσφυγικού έργου της Οργάνωσης.

Παράλληλα, από το 2015, παρέχω ιδιωτικά υπηρεσίες Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ενηλίκων και Οικογενειακής Συμβούλου και το γραφείο μου βρίσκεται στο κέντρο του Περιστερίου, ενώ πραγματοποιώ και συνεδρίες μέσω Skype.

Μιλάω αγγλικά, γερμανικά και ιταλικά.

Τα τελευταία χρόνια κατοικώ στο Γαλάτσι, είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός κοριτσιού.